Handig looptuigje

Soorten looptuigjes

Kleine kinderen zijn niet allemaal hetzelfde, zoals elke ouder weet. Je hebt peuters en kleuters die uitermate gedwee in de burt van de ouder(s) blijven en redelijk tot goed doen wat ze gezegd wordt. Echter is dat zeker niet altijd de grootste groep, het gros van de kleine kinderen is niet zo goed in het luisteren naar de wensen van de ouders die om goede of minder goed redenen wat tegen het kind zeggen. En dan heb je nog de groep notoire weglopers. Voor die laatste twee groepen is een kindertuigje ook wel looptuigje genoemd, of het nu een borsttuigje of een polstuigje of een rugzakje met tuigje is dat maakt niet uit. Dat hangt af van de individuele smaak van de ouders en de kinderen

Soorten looptuigjes

looptuigjeEr zijn een paar soorten looptuigjes. De meest eenvoudige en praktische variant is precies wat je zegt, een soort klimtuigje om de borst van je kleintje waaraan je een lijntje kunt bevestigen wat je of in een lus houdt met twee kanten vast aan het kind of los als een leiband. Deze tuigjes zijn erg effectief maar zijn niet gecamoufleerd of zo, je kleintje heeft er zelf niets aan. Het is wel zo dat een borsttuigje stabieler is dan een polstuigje omdat daar de speling van de arm nog een zit. Overigens kun je met een borsttuigje ook not wat plezier hebben als je kleine gaat lopen want dan biedt het borsstuigje ook nog wel winst.

De tweede soort is het vermomde rugzakje waarin een tuigje is weggewerkt. Je kindje denkt dat hij of zij een rugzakje aanheeft maar ondertussen is het ook gewoono een tuigje. Dit heeft en het voordeel dat het looptuigje minder strijd vereist en daarnaast heeft je kindje er een “speelgoedje” bij waar ze tevens wat spulletjes in kunnen meenemen.

Wat kost een looptuigje?

Borsttuigjes zijn niet duur, de prijs varieert van 12 tot 16 euro en de maat van de borstomvang verschilt per tuigje maar is meestal rond de 55 centimeter. Polstuigjes kosten minder, zo rond de tien euro en kunnen tot een jaar of 5-6 hun werk doen als je kind dan nog niet meewerkt. Een rugzakje ligt ergens rond de 30-35 ero inclusief verzendkosten. De borstomvang van een looptuigje van 51-57 cm is voldoende voor een gemiddelde 4-5 jarige.